به گزارش روابط عمومی صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور در آیین آغازین سومین کنگره بین المللی و یازدهمین کنگره ملی پژوهشی زنبور عسل ایران در روز چهارشنبه ۵ بهمن ماه ۱۴۰۱، دکتر خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سارمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، معاونین سازمان تحقیقات، مهندس دماوندی نژاد معاون محترم وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی، مهندس مهاجر معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت، دکتر مهاجر رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و همچنین میهمانان خارجی و شماری از مسئولین وزارت جهاد کشاورزی و مسئولین استانی و جمع کثیری از محققین، زنبورداران و بهره برداران حضور داشتند.
در این رویداد مهم صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور میزبان محققین، مدیران و صاحب نظران صنعت زنبورداری کشور و همچنین جناب آقای دکتر «استفان استانگاچیو» دبیرکل فدراسیون بینالمللی آپی تراپی و رئیس انجمن آپی تراپی کشور رومانی بود که در این نشست های مشترک دکتر معین مدیرعامل صندوق در مورد طرح مشترک با شرکت کیمیدارو در حوزه تولید محصولات بهداشتی نظیر کرم و پماد بر پایه زهر زنبور عسل اشاره نمود. در ادامه آقای دکتر عیسی پورمدیر مرکز مطالعات بیوتکنولوژی شرکت صنعتی کیمیدارو، به عنوان مدیر تیم تحقیقاتی کرم ضد درد بر پایه زهر زنبور در ابتدا به اهمیت و کاربردهای درمانی زهر و سایر محصولات زنبور عسل که کمتر مورد توجه قرار گرفته اشاره نمود، ایشان سپس به معرفی این محصول دانش بنیان به حاضرین پرداختتند و توضیح دادند که این کرم در بهبود کمردرد، درد ماهیچه ها، دردهای عصبی، اختلالات گردش خون محیطی، آرتروز مزمن و کمک به گرم شدن عضلات قبل و در حین فعالیت های ورزشی موثر می باشد و می تواند مورد استفاده قرار گیرد. نتایج حاصل از این همکاری مشترک تکمیل و تهیه برگه آنالیز استاندارد زهر زنبور عسل می باشد. این کرم به صورت آزمایشی تولید شده و در حال طی مراحل قانونی جهت اخذ مجوزهای لازم می باشد.
در روز دوم این همایش دکتر معین در ابتدای سخنرانی خود از گردآورندگان این رویداد بزرگ جناب آقایان دکتر مهاجر، دکتر تاج آبادی، دکتر محرمی، دکتر طهماسبی و سایر اساتید تشکر وقدردانی نمود و درگزارشی به عملکرد صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور در طی یکسال گذشته پرداخت.
ایشان ضمن اشاره به قرارداد تهیه و تامین زهر زنبور عسل با شرکت کیمیدارو به منظور تولید محصول دانش بنیان در سال تولید، دانش بنیان، خاطر نشان کرد که محصولی بصورت آزمایشی از این فرآورده تولید شده است که انتظار می رود پس از طی مراحل قانونی به بازار دارویی کشور وارد شود. این محصول بر پایه محصول زهر زنبور عسل به صورت کرم و پماد های موضعی برای درمان ناراحتی های مفصلی، عضلانی و همچنین عوارض روماتیسمی قابل مصرف خواهد بود.
و در پایان ضمن اشاره به مقالات ارزنده ارایه شده در این کنگره به لزوم تجاری سازی نتایج علمی حاصل از این پژوهش ها تأکید نمود و تولید ثروت از طریق توسعه بازار این دستاوردهای علمی را لازمه توسعه پژوهش در همه عرصه های علمی عنوان نمود.